Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2009 13:21 - Пешо в бъдещето
Автор: aroundus Категория: Други   
Прочетен: 1279 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 15.03.2009 20:07


Чудили ли сте се как ще изглежда човечеството след 100 -200 години?Какво ни очаква в бъдещето?Аз-да и заради това мисля да напиша нещо и за него.
  Годината е 2124.Мегалополиса София.Домът на Пешо.Той се събужда от алармата на ултрамодерното си легло,ако въобще може да се нарече легло.Това е някаква капсула,поставена в легнало положение.Събуждайки се,той натиска едно копче и капсулата се завърта във вертикално положение .Натискайки още едно копче,той пуска вода .Така леглото се превърна в душ.Докато се къпеше,си пъхна тръба с вакуум  в задника.Така хората от бъдещето ходеха по голяма нужда.За да се преоблече ,той трябваше само да натисне още едно копче.И да вдигне ръце ,за да може машината да му съблече нощницата.По същия начин тя го облече.
 След като излезе от капсулата,Пешо реши да си вземе нещо от магазина.От `онлайн` магазина,разбира се.Той седна на компютъра и научи нещо ,което щеше да промени коренно живота му .Нямаше интернет ! Студени струи пот избиха на челото му.Беше забравил да го плати. Той осъзна,че за да си купи нещо за ядене трябваше да отиде до магазина ,който се намираше на няколко преки от дома му.А това означаваше да излезе от дома си.През тази 2124 принципа `Моят дом е моята крепост` важеше с пълна сила.Навън върлуваха бездомници,изнасилвачи,убийци,изверги.А,и кучета-изкормвачи.През 2109 след един  експеримент  човекът създаде този странен вид.Идеята беше да се създадат кучета,които да извършват сложни медицински операции и да помагат на хората.Но след една грешка този нов вид стана факт.Той успя да се размножи много бързо.
  Но нека се върнем на нашия приятел.Той излезе за първи път от 5 години.`Ех,защо нямам пари да си купя един телепортатор, че да не зе занимавам да вървя`- въздиша той.Пешо излезе с бърза крачка .Искаше това да свърши по-скоро.Стимул му беше мисълта за чипса,бекона,генномодифицираната царевица с вкус на пържола и другите лакомства ,които щяха да го чакат в  магазина.Докато вървеше,той забеляза  как група бездомници го гледат.Забърза крачките си още повече,почти побягна.Въпреки че почти не е излизал навън, Пешо имаше телослужене на атлет.Вкъщи  имаше машина ,която развиваше мускулите му,само с натискане на едно копче.
  Бягайки,той се добра до магазина,който донякаде приличаше на закусвалня.Имаше маси и столове.След като накупи продуктите,той видя малка групичка хора,насядали около една от масите,по всяка вероятност бездомници.Един от тях четеше вестник.Пешо никога не беше заговарял тези изроди,тази грешка на природата.Реши да пробва.
  -Какво пише?-пита той единия от тях,който четеше вестника.
  -За колонията на Марс- иска независимост.Проклети марсианци-забравиха кога бяха част от нас,кога живеехме като едно цяло.Също като вас-отделяте се от нас,бедните,живеете си своя безсмислен живот и ни мислите за изроди.Защо не ни приемате,какво сме ви направили? 
-Ами вие нали убивате,ограбвате,изнасилвате?-каза с тих глас Пешо това ,което беше прочел за тях по новините в нета.
  Групичката се засмя.
  -Това са глупости,както виждаш сме си нормални.Нашият живот е интересен,всеки ден правим нещо ново,единни сме.Освен това можем да се справяме с кучетата-изкормвачи.Набавяме си храна от природата.Ние живеем с нея ,не против нея.Ами ти-колко ти е интересен деня-по цял ден стоиш в твоята крепост,висейки пред компютъра в скучното си ежедневие.И колко приятеля имаш?
  -Ами имам няколко виртуални...-каза плахо Пешо.
  -Не,колко истински?-попита отново един от тях.
  Пешо не отговори.Той разбра,че това ,което казаха тези хора е вярно.От първата до последната дума.Побърза да се прибере,отново бягайки,замислен.По пътя за дома глутница  кучета го нападнаха.Това беше краят на безсмисления му живот.Никой не тъжеше за него.Единствено виртуалните му приятели се чудиха известно време защо не е на линия...Само това.Глупав Пешо.Трябваше да си платиш нета навреме....                               K



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. marinella - Знаеш ли...
16.03.2009 21:13
Много иносказателно е това, което си написал, за втори път го чета и... не знам защо ми настръхва косата... Но това не занчи, че не мога да кажа "Браво"!
цитирай
2. candysszzz - Като се има предвид, че живота сега ...
19.03.2009 14:18
Като се има предвид, че живота сега ми изглежда супер забързан, тясно свързан с интернета и мнооого далеч от природата, мисля че в бъдеще ще стане още по-лошо... Като в разказа ти! Иначе е супер! Браво!
цитирай
3. teenconfessor - :)
05.04.2009 22:44
Като се абстрахирам от това, че Пешо носи нощница, бих казала че като цяло е интересно, въпреки че си мисля - ако нещата са дотолкова модернизирани, че Пешо да се изхожда в тръба с вакуум, то тогава едва ли скитниците или просяците ще са си същите, в смисъл може би и те трябва да се "ъпгрейтнат" един вид. Друг е въпроса къде са родителите на Пешо - все пак можеше да има някакво модернизирано погребение...
Като цяло - интересен текст :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aroundus
Категория: Други
Прочетен: 192163
Постинги: 46
Коментари: 369
Гласове: 1498
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол