Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2009 15:02 - Помогни за здравето на планетата- самоубий се
Автор: aroundus Категория: Други   
Прочетен: 4333 Коментари: 24 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Дни на Земята, безмислени кампании, бъдете "зелени", "не яжте животните", "спасете розовите пеликани" .... Това ли са ни еколозите? Това ли е защитата на планетата ? Не трябва ли поне вие да имате по-дълбока мисъл?

Добре, по обстойно. Биология. В десети клас учих, че животните могат да се квалифицират по различни признаци. Според поведенческия(имаше си някакво друго име, но не го помня, пък и не ми е важно) хората не са бозайници- хората са вируси. И като такива унищожаваме средата си- целта е да разрушим приемника, като създадем възможно най-много като нас. Нямаме идея какво ще правим после. Не ни е грижа. Забиваме малките си жила в ценната ви Земя и я разрушаваме. Но стигаме и по-далече, създавайки нещо, което ни превръща в най-бесните, озверели вируси. Правим си разделения- социални, религиозни, етнически и всякакви други-почти всичко в света ни е създадено така, че да се делим според него. И мнозинството мачка малцинството. Унищожаваме или асимилираме тези, различни от нас- от подигравки към различните до геноциди. Не ни стига, че ядем света си, ядем се и взаймно. И всеки малък вирус homo sapiens вреди съзнателно и на себе си. Цигари, алкохол, канцерогенни храни и всякакви други маловажни неща, приближаващи все повече и повече смъртта на съответното същество. Станахме изродени мутанти с физеологични признаци на бозайници и поведение на вируси, но извратено до някакъв фетиш за смърт, била тя и собствената.  Достигнахме етап, в който жалките ви думички няма да помогнат, нито делата ви- пълна морална и духовна деградация.

Тук трябва да се появят героите и да спасят света от вирусите. Обаче нашите герои нямат свръхспособности, имат само белъо върху дрехите- защитават розовите пеликани или крещят "не яжте животни". Ако не ядяхме животни, нямаше да еволюираме, нали ? Трябва да ядем животните. Остава да се научим да ги убиваме хуманно и бързо. А проклетите розови пеликани не оцеляват, защото са розови. Не са практични. Природата си знае работата- ще отстрани тези, които не са на място. Предполагам важи и за нас. И ще ни трябват по-качествени идеи и по-стойностни хора, за да променим милиони години еволюция. Няма да мине с глупости за спиране на тока за час и "позитивна енергия"(това последното го четох днес). Няма да стане с високопарни лафове. На вирусите не ни пука за позитивната енергия и надъхващите речи- не мислим много и ще забравим всичко, което ни казвате след 2 дни. Толкова ще ни отнеме да се върнем към старите си занимания. искаме да изядем света, останалите вируси и себе си. Харесва ни. И ще го постигнем, ако някой не ни спре. Пътищата са два- или да приемем това, което сме, да си намерим вилици и лъжици и да се захващаме, или да опитаме да променим нещата. И понеже аз не знам как, ще започвам със самоизяждането. А ако някой измисли нещо смислено, нека да го сподели- може някой вирус с чувство за вина да се присъедини към идеята. А до тогава- приятно ядене.

                                                                                                                               WR



Тагове:   вирус,   лицемерие,


Гласувай:
1



1. gauri98 - нали знаеш как се унищожават вир...
02.05.2009 17:22
нали знаеш как се унищожават вирусите? но начина за унищожение никога не идва от самите вируси! така че единственото спасение за Земята е да дойдат извънземните с антибиотици или антивирусни програми ;)
хареса ми как разсъждаваш!
цитирай
2. анонимен - Земята отдавна е намерила начини да ...
02.05.2009 23:04
Земята отдавна е намерила начини да контролира човешката популация. ако се проследи историята на пандемиите, ще се забележи, че всички големи болести се появяват приблизително на равни интервали (след като е измислена ваксина и е овладяна предишната) и съответно помитат голям брой хора. това си е естествена регулация.

едра шарка - чума - сега се твърди, че бичът на това хилядолетие е СПИН, но аз съм почти 100 %,че той е творение на хората. твърде добре е замислен ;)
цитирай
3. aroundus - WR
02.05.2009 23:16
Това последното няма връзка. Земята не контролира нищо- всичко е случайност. А дори да си прав/a, това, че човешката популация не расте прекомерно не значи, че не бележим напредък в самоунищожението си и разрушаването на света.
цитирай
4. kass - по мое мнение
02.05.2009 23:18
Хората сами ще се регулират чрез отрицателен прираст, който съвсем не важи само за Бг. Ако преди век са имали 4-5 деца то това хилядолетие едва ли ще раждат по повече от две та дори и само по едно. Всичко ще се случи по естествен път защото в противен случай човечеството няма да може да се изхранва съвсем скоро. И това за болестите също е вярно, там където районите са гъсто населени епидемиите са най-унищожителни.
цитирай
5. aroundus - WR
02.05.2009 23:20
Това мнение го уважавам, макар да не се познаваме. Но това, че намаляваме не значи, че няма да унищожим света- значи само, че ще го унищожим по-бавно.
цитирай
6. psnikolova - Единият вариант е да го унищожим ...
03.05.2009 00:17
Единият вариант е да го унищожим по-бавно и това е оптимистичната прогноза. Другият вариант е да приключим бързо, като направим някоя върховна глупост. Историята показва, че в това отношение човечеството е доста изобретателно.
цитирай
7. gor - Браво, момчета от Карнобат!
03.05.2009 07:16
Много добре сте го написали.
"Да имаш или да бъдеш?" - такъв въпрос задава Ерих Фром. Консуматорското отношение към живота неизбежно води до самоунищожение - на отделната личност, а в по-далечна перспектива и на човечеството.
Не можем да разчитаме на "саморегулация" чрез пандемии, войни и др. Човекът, надявам се, ще разбере, че преяждането със земни блага не го прави щастлив. Дано това стане по-скоро!
цитирай
8. veselaj - Оцеляват тези видове, които се п...
03.05.2009 19:41
Оцеляват тези видове, които се приспособяват към природата, а не тези, които се опитват да променят природата към нуждите си. Нищо лошо да ядем животни или растения (защото и растенията са живи). Но да ги убиваме заради суетата си.... Аз не понасям и цветя във вази. Това също е ненужно убийство.
цитирай
9. viki11 - Да ти кажа, забелязвам, че тези, ...
05.05.2009 18:16
Да ти кажа, забелязвам, че тези ,които ядат по-малко месо са по-малко агресвни. Неправилното хранене създава доста неподходящи индивиди.
Т.е. смятам, че е разумно да се намали месоядието и овчедушието.
А хората са управляеми. Стига да има кой да ги води. Точно като овце са. Колкото повече месо ядат, толкова са по-ограничени.
Аз ям месо. Но мога и да не ям. Това се възпитава, свиква се. ДАже смятам, че без да се заменят с нещо друго месата е вредно за организма. Но вегетарианците също си налагат мнението, без доказателства и задълбочаване.
цитирай
10. reason - Значи ни трябват други герои, със ...
09.05.2009 07:51
Значи ни трябват други герои, със свръхспособности.
цитирай
11. candysszzz - Това е направо жестоко! Супер ст...
14.05.2009 17:19
Това е направо жестоко! Супер сте!!!
цитирай
12. teenconfessor - do viki11..... , автора и другите
18.05.2009 19:24
Човеците са хищници, не вярвам че всичко идва от месото. Не можеш да накараш целия свят да яде трева.
Въпроса е, че земята и това, което ни дава тя , животните и това, което ни дават те трябва да се уважава. Това се припомня в Деня на Земята. Абсурдно е да смята някой, че ще спрем да ядем месо, но да се спрат убийствата на животни като хоби - виж, това е по-възможно. Това би могло да се постигне чрез някакъв контрол и специално наблюдение.
Човека никога няма да унищожи земята - най-много да направи така, че да бъде унищожен от собствените си простотии. Природата е по-могъща от човека и трябва ние да се съобразим с нея, защото тя с нас - едва ли.
Не мисля, че трябва да сме толкова крайни в мисленето си . Все пак ние сме бъдещето, от нас зависи какво ще се случи.
цитирай
13. aroundus - WR
18.05.2009 22:24
Да, ние сме бъдещето. Честно казано се надявах ти да измислиш план какво да правим :)
цитирай
14. teenconfessor - Като за начало
19.05.2009 04:14
мисля да изпратим някой в парламента? (след като завършим :D )
цитирай
15. elektraotkosmosa - Еколозите явно са единствените,на които им пука
19.05.2009 04:16
обръщам се към автора-какви са ти очакванията за "по-дълбока мисъл"?Питаш за план какво да правим,а в същото време смяташ опитите за спасяване на флората,фауната и планетата като цяло за глупави.А какво би направил ти?Не мога да разбера в крайна сметка "за" или "против" гласуваш за опазването на планетата.Ако е "за",значи не уважаваш и не оценяваш труда на хората,посветили живота си в тази насока,и които все пак правят нещо повече от това да изказват мнението и недоволството си пред скромната публика от няколко хиляди души.
цитирай
16. aroundus - WR
19.05.2009 09:30
Сигурна ли си, че го прочете цялото? Там са написани отговорите на въпросите ти.

цитирай
17. reason - teenconfessor
19.05.2009 10:49
Закъсняхте малко, преди няколко дни бях в Евро парламента, но приключихме :-))
цитирай
18. teenconfessor - ами какво ми остава
19.05.2009 16:46
освен да се гръмна?! Може би да гръмна и няколко души около мен,а? :)))))))
цитирай
19. teenconfessor - хубаво сте приключили
19.05.2009 17:10
ето ти идейки за другата година
1. Защо за Бога занимават народа с розови пеликани??? Нито съм тръгнала да ги ям, нито да ги избивам, нито каквото и да било. Това е излишна информация, с която отегчават зрителите.
2. На зрителите (овцете) трябва да им бъде промиван мозъка ежедневно с кампании за пестене на питейна вода, разделно събиране на отпадъци, да си вземат домашен любимец от приют не някакъв породист, който ще им писне след 2 години и ще го изхвърлят. И така нататък КАМПАНИИ , а не реклами за превръзки, тампони,прах за пране, лекарства за запек и простата !!!!!!!!!!!!
3. Трябва освен визуален и МАТЕРИАЛЕН продукт - трябват ни контйнери - зелени,жълти,сини, и ВСЕКИ ден по 300 пъти да ни се казва кой цвят за какво е. Трябва, както се казва, от сън да ме вдигнат и да ги знам!
4. Трябва да има КОНТРОЛ и ГЛОБИ. Хората , които си вземат домашен любимец трябва да го регистрират, така че при следващото намерено безпризорно захвърлено на улицата животинче да знаете на кого е и да го глобите солено! За убийство на животно - тройна глоба или затвор дори. За тези дето палят контейнерите - пак и пак и ПАК глоба, ако искате ги затворете! За боклуци по пътя - пак глоби ! Така ще стане, но трябват хора, които да следят и да се грижат за изпълнението, т.е. да си ВЪРШАТ РАБОТАТА.
5. В Деня на земята нека да има организирани почиствания и засаждания. Особено за учениците. Това трябва да е един Ден на Земята, направете го неучебен , но пълен със занятия. Трябва да има организирани екскурзии до красиви места със запазена природа,за да се покаже на хората, че това за което се трудят (евентуално) не е малко. Трябва да им се показва резултата. Дори и ексурзии до някое село могат да бъдат полезни. Вие знаете ли,че например има деца, които не знаят какво е крава или коза, най-малко пък живо прасе? Не знаят какво е да ореш, да жънеш, да сееш.. По националните телевизии в този ден да има нон-стоп репортажи от места в страната където хората правят нещо , с което допринасят за зеленината и красотата. Трябва ни мотивация и нещо , в което да повярваме.
цитирай
20. aroundus - WR
19.05.2009 17:48
Добро начало.

2. Ще е хитро да им се плаща за разделното изхвърляне- така де, символично, 20 стотинки за торба с боклук. Всичките скъперници, дето не си забравят картите за 2% намаление в Метро, ще изхвърлят разделно. А и циганите ще започнат да събират торбички както сега събират метали.
5. Всичко добре, освен почистването. Всяка година чистят около нашето училище, и след 2 дни пак е така. По-просто е да се направят още контейнери- ако има кофа на 2 метра от теб, защо да не отидеш да си изхвърлиш бутилката там... а като няма, е ясно къде ще отиде...

цитирай
21. reason - Е, ако не им промиваме мозъците с ...
19.05.2009 18:39
Е, ако не им промиваме мозъците с реклами за прах за пране и превръзки, как ще ги караме овчиците да харчат парите си за биснеса ни :-)))
цитирай
22. teenconfessor - reason
20.05.2009 03:31
Аз съм наясно че рекламите няма да бъдат премахнати. Говоря за въвеждането на нов тип , които имат по-висша цел. Има една реклама например за България, където в края казват (то е като мото явно) "България - усещане близо до вас" Хаххаха.. Извинявай, ама по-плоска реклама за държава едва ли ще се намери! Това за усещането близо до нас, може чудесно да пасне на една тоалетна хартия 'Зебра' (само тя няма реклама НЕЗАБАВНО Й НАПРАВЕТЕ !! ). Като правите реклами поне да са хубави ..а то.. пълна боза!
Както и да е! Искам реклами, кампаниии съпричастност. Вашия бизнес така и така процъфтява и ще цъфти и занапред.


P.S.: От GloBul например са много хитри, защото хем си правят реклама на фирмата, хем подкрепят зелена кампания. Има начини, прото вие си затваряте очите явно, че по-лесно...
цитирай
23. reason - Чакай малко, аз не си затварям очите ...
20.05.2009 08:22
Чакай малко, аз не си затварям очите :-))) Даже не правя бизнес още. Мисълта ми е, че идеята ти е чудесна, но трудно осъществима, защото един бизнесмен има полза от реклама на продукта си, но трудно ще бъде убеден да смени продукта с нещо екологично или да даде стотинка повече за някаква кампания, ако това не му прави реклама на първоначалния продукт. Причина има - егоизъм, заинтересованост единствено за парите и бизнеса. Ако някой познава бизнесмени, може да им подхвърлите идеята, току виж някой се реши на нещо такова :-)
цитирай
24. teenconfessor - Ами ние сме от бедните семейства и ...
20.05.2009 20:59
Ами ние сме от бедните семейства и познаваме само фермери и бедни земеделци. ХУбаво, че си прехвърляме топката дори и в един блог...... Аплодисменти! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aroundus
Категория: Други
Прочетен: 192161
Постинги: 46
Коментари: 369
Гласове: 1498
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол