Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2009 11:35 - Девственица зачева дете
Автор: aroundus Категория: Други   
Прочетен: 1093 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 24.03.2009 11:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да,точно това пише.Не сте се объркали.Всичко е нормално и няма по-нормално нещо от това...

 

Излъгах ви-човещинка.Разбирате ме,защото и вие лъжете всеки ден.Лъжем през целия си живот.Лъжем себе си,семейството,приятелите...
Започва се от училище-преписваме на контролното по история,биология,химия,математика...,след това получаваме отлична или някаква задоволителна оценка.Така храним чувството си  на безопастност ,което се снижава при отсъствието на знания,с някакви фалшиви резултати.Следва: „Виж,мамо!Изкарах 5!” – „Ох,на мама,то!Още една и ще ти купим яхта!” Ето такива неща залъгват не само околните,но и самите нас.
Когато живота ни е поучукал и пораснем,вече сме готови да лъжем наред!:)
Главната цел е да постигнем целите си- кимането в знак на одобрение,усмивката на що годе красивата колежка с голям бюст,одобрението на шефа, мечтаното повишение и други,и други...Но докато нещата не излязат извън контрол и не се опарим на огъня,няма да престанем.В живота ни лъжата заема особено място-едно от централните места,но това рядко се осъзнава. Дори белите лъжи и премълчаването също влизат в дългия списък.Тогава, когато не можеш да прекършеш другия – отронваш няколко сухи похвали и се усмихваш...Дори когато знаеш и си мълчиш,че приятел е прелюбодействал или  си траеш за новата си татуировка на мястото- X. Дали можем да живеем без да лъжем ? Или просто ,както в  този случей, не искаме да нараним някого? Приятел ?Роднина ?Лъжа ли е ?Когато казваме на мама и тати ,че ще караме колело на площадката,която не се вижда от вкъщи,а всъщност си правим малка екскурзийка до близкото село;когато при изричната забрана на чичо и леля ,да се къпеш в ледената планинска река,отидеш и с братовчеда му ударите една баня-(след това сте малко болни,но нищо); Но това сякаш е нищо...стигаме и до хората ,които присвояват държавни пари.В търбусите им живее един Пинокио! Когато тези хора лъжат,крадат(присвояват),или просто забравят за какво са избрани,носът на Пинокио се удължава и за това коремите им са такива.Някой път дървеното човече в тях е толкова голямо,сякаш ще се пръснат.И какво правят ?Искат още. Интересува ги  как закръглените им части в долната част на гърба ще седнат на по-меко. И този егоизъм е навсякъде ,а той сякаш води със себе си лъжата за рачичка.
Вече отсъства страхът,че злото може да ни се върне...А,къде изчезна ?И има ли  изобщо такова нещо-възмездие?  Иска ни се.Накрая ,всичко си е по старо му-храним се с лъжи,а пак сме гладни...Пинокио,обичаме те!


                                                                                               ИД


Тагове:   лъжа,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. veselaj - Ами нас самите започват да ни лъжат ...
25.03.2009 09:56
Ами нас самите започват да ни лъжат още от раждането - с биберона. Но малко бързате с изводите. По-добре е да кажеш на приятелката си, че изглежда чудесно, даже и да не е съвсем така. Можем да живеем без да лъжем. Пробвала съм и знам. Всички те уважават, страхуват се от теб, но те уважават и се съобразяват винаги с теб. Но с времето разбираш, че съвсем безсмислено си наранил доста хола, а си можел да им спестиш истината и съответно ненужната болка. Помислете и за това.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aroundus
Категория: Други
Прочетен: 192161
Постинги: 46
Коментари: 369
Гласове: 1498
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол